Yrityslahjoitus ja henkilökohtainen lahjoitus ovat tärkeitä tapoja auttaa

7 June 2023
 Kategoriat: , Blog

jaa  

Meillä on yleismaailmallinen taipumus lahjoittaa hyväntekeväisyyteen ja oikein toimimiseen, joka pitää sisällään rahalahjoitukset ja hyväntekeväisyyden. Hyväntekeväisyys käsittää rahalahjoitukset, vapaaehtoistyön ja myös muuta humanitaaristen toimintaa. Kuka tahansa henkilö, organisaatio tai yritys voi harjoittaa hyväntekeväisyyttä. Lahjoittaminen tarkoitukseen, joka on itselle merkityksellinen, hyödyttää sekä hyväntekeväisyysjärjestöä, mutta se voi olla syvästi palkitsevaa myös lahjoittajalle. Tällä kertaa käsittelemme blogissa hyväntekeväisyyttä, millä kaikilla tavoilla se on hyödyllistä ja sivuamme myös yrityslahjoitus aihetta. Mukavia lukuhetkiä blogin parissa!

Lahjoittaminen on monella tavalla hyväksi

Lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen kohottaa mielialaa. Tieto siitä, että autat muita, on voimaannuttavaa ja voi puolestaan saada sinut tuntemaan olosi onnellisemmaksi ja tyytyväisemmäksi. Tutkimuksissa on havaittu yhteys hyväntekeväisyyteen tehdyn lahjoituksen ja nautintoa rekisteröivän aivoalueen lisääntyneen toiminnan välillä. Tämä osoittaa, että vanhan viisauden mukaan antaminen tekee meidät onnellisemmaksi kuin saaminen.

Hyväntekeväisyyttä voi tehdä monella tavalla

Jotta maailmasta tulisi parempi paikka kaikille, meidän kaikkien on tehtävä osamme kaikin mahdollisin tavoin. Auttaa voi moni tavoin, esimerkiksi antamalla aikaansa tai taitojaan vapaaehtoistyöhön itselleen tärkeän asian hyväksi. Auttaa voi myös lahjoittamalla hyväntekeväisyyteen. Lahjoitus on epäitsekäs teko ja lahjoittaa voi moneen erilaiseen tarkoitukseen, kuten esimerkiksi köyhyydessä elävien ihmisten tukemiseksi, ympäristönsuojelun puolesta, hädänalaisten eläinten auttamiseksi tai muiden globaalien tai paikallisten ongelmien ratkaisemiseksi. Riippumatta siitä, kuinka paljon on varaa lahjoittaa, kaikilla lahjoituksilla on merkitystä, pienillä ja suurilla. Hyväntekeväisyysjärjestöt tarvitsevat sekä säännöllisiä että kertalahjoituksia toimintansa ylläpitämiseksi.

Mikä on yrityslahjoitus?

Yrityslahjoituksella tarkoitetaan yrityksen tekemää lahjoitusta hyväntekeväisyyteen. Tämä voi myös olla joko kertalahjoitus tai säännöllinen lahjoitus, joka tehdään esimerkiksi vuosittain. Yrityslahjoitus on nykyisin yhä suositumpi ja yritysten tekemät lahjoitukset eri hyväntekeväisyysjärjestöille ovat koko ajan yleisempiä. Etenkin loppuvuodesta lahjoitukset korvaavat yhä enemmän joululahjoja asiakkaille ja tavarantoimittajille. Sen sijaan yritykset lähettävät yhteistyökumppaneilleen joulukortteja, joissa kerrotaan, että he ovat lahjoittaneet rahaa yhdelle tai useammalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Työntekijät arvostavat myös yritysten lahjoituksia hyväntekeväisyyteen ja haluavat olla mukana yrityksen päätöksenteossa, kun kohdetta valitaan. Lahjoituksen tekemällä, yritys tekee myös tärkeää työtä yhteisen hyvän eteen. Pelastusarmeija on hyväntekeväisyysjärjestö, jolla on pitkät perinteet ja jonka kautta voi lahjoittaa moneen eri kohteeseen.