Yrityslahjoitus luonnolle

13 July 2020
 Kategoriat: , Blog

jaa  

Nykymaailmassa on positiivista huomata, että yhä useampaa yritystä kiinnostaa lahjoittaminen. Kysynnän kasvaessa kuitenkin myös tarjonta kasvaa, mikä tässä tilanteessa tietysti on toisaalta iloinen asia, sillä apua pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle sitä tarvitsevalle, mutta toisaalta tilanne kertoo myös siitä kuinka paljon apua tarvitsevia kohteita maailmamme pitääkään sisällään. Valinnan vaikeus saattaa astua mukaan lahjoituskohdetta päätettäessä, jonka vuoksi keräsimmekin tämän kirjoituksen. Käymme seuraavaksi läpi miksi luontoon lahjoittaminen kannattaa ja ketkä kaikki tästä hyötyvät.

Me tarvitsemme luontoa enemmän, kuin luonto tarvitsee meitä

Luonnolle lahjoittamista ei tulisi koskaan vähätellä. Ihmisten toimesta moni eläinlaji on kärsinyt suuria vaurioita tai jopa kuollut sukupuuttoon. Meidän jäljiltä myös luonto kokee jatkuvasti kovia kolauksia ja ilmastonmuutos on todellinen tulevaisuuden uhka. Keneltäkään ei varmasti ole jäänyt huomaamatta kyseinen fakta ja toivottavaa olisi, että useampi meistä ottaisi tämän vakavissaan. Mikäli haluamme itsekin jatkaa elämäämme maapallolla, tarvitsemme siihen pallomme, luonnon sekä eliölajeja hyvinvoivina ja terveinä.

Vallitsevaa tilannetta voidaan kuitenkin elvyyttää. Suomessa toimii muutamiakin eri järjestöjä, joiden kautta lahjoittaminen suoraan luontoon tai tietyille lajeilla on helposti mahdollistettu. Tunnettuja lahjoituskohteita ovat esimerkiksi yleislahjoituksen lisäksi; Itämeri-lahjoitus, ilmasto,- saimaannorppa-, jääkarhu- tai esimerkiksi sademetsä-lahjoitukset. Näiden kautta mahdollistetaan lahjoittaminen suoraan luonnolle tai tietylle luonnossa elävälle lajille. Mikäli valintakohteiden välillä syntyy valinnanvaikeus, on yleislahjoitus aina hyvä vaihtoehto. 

Yrityslahjoituksesta puhuttaessa järjestöt yleisesti tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja mistä lahjoitussumman voi valita. Mahdollisuudet vaihtelevat itse päätettävästä summasta ennalta määritettyihin vaihtoehtoihin, jotka saattavat alkaa esimerkiksi 500 eurosta ja jatkua tästä ylöspäin. 

Saavatko kaikki lahjoittaa?

Puhuttaessa luonnon suojelemisesta kaikilta yrityksiltä järjestöt eivät välttämättä ota vastaan lahjoituksia. Periaatteitaan vaalien osa järjestöistä on kieltäytynyt lahjoituksien vastaanottamiselta yrityksiltä joiden liiketoiminta on keskittynyt esimerkiksi fossiilisiin polttoaineisiin, ydinvoimaan, ase- tai tupakkateollisuuteen. Tällä pyritään tuomaan esille arvoristiriitoja yritysten välillä ja mahdollisesti herättämään yleistä keskustelua sekä ajatuksia tämänkaltaisten yritysten toiminnasta ja toiminnan aiheuttamasta jäljestä. 

Lopulta on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että lahjoittaminen kuin lahjoittaminen on aina askel parempaan ja hyvä teko. Yrityslahjoitus myös osoittaa muille, että juuri sinun yritystäsi vastuulliset asiat ja auttaminen kiinnostavat. 

Voit lukea enemmän yrityslahjoituksista esimerkiksi Pelastusarmeijan sivuilta.